اگر در ابتدای کار هستید و قصد طراحی یک سایت برای معرفی خدمات و یا محصولات خود دارید، انتخاب نام دامنه مناسب برای شما اهمیت ویژه ای دارد، زیرا در واقع نام دامنه ای که انتخاب میکنید همان نام برند شما خواهد بود و کاربران، شما را با همین نام میشناسند و سایت شما را دنبال میکنند همانطور که میدانید اهمیت انتخاب نام دامنه مناسب برای برند سازی از اولویت های درجه اول در مبحث ساخت و طراحی سایت میباشد
نکات انتخاب نام دامنه جهت برند سازی
زمانی که قصد داریم یک کسب و کار را استارت بزنیم باید نامی را برای آن انتخاب کنیم، هدف از انتخاب این نام این است که اگر کسی از خدمات یا محصولات ما راضی بود نام یا برند ما را به دوستان یا آشنایان پیشنهاد و معرفی کند و از این طریق بتوانیم فروش بیشتری داشته باشیم، به این روش بازاریابی دهان به دهان می گویند.
۹۲ درصد از مصرف کنندگان یا متقاضیان، پیشنهاد خانواده و آشنایانشان را بیشتر از هر نوع تبلیغ دیگری قبول و به آن باور دارند و این به این معناست که بزرگترین سرمایه شما، مشتریان فعلی شما هستند تا بتوانند برند شما را به اطرافیان خود معرفی کنند.
انتخاب نام برند
توجه داشته باشید که اگر نام برند ما نامی سخت و پیچیده باشد و مشتریان ما نتوانند نام برند ما را، در زمان پیشنهاد دادن به یاد بیاورند، بازاریابی دهان به دهان شکل نخواهد گرفت و شما در این روش شکست خواهید خورد پس اگر قصد دارید چنین نام سخت و پیچیده ای را انتخاب کنید باید چندین برابر یک نام معمولی هزینه کنید. گفته هایی که تا به اینجا داشتیم فقط به این خاطر بود که شما به اهمیت نام برند در کسب و کارتان پی ببرید و آن را جدی بگیرید. به دلیل اینکه نام دامنه سایت همان نام برند یا نام کسب و کار شماست، انتخاب نام دامنه مناسب یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی کسب و کار اینترنتی است و اولین چیزی که مخاطبانمان به آن توجه می کنند نام برند یا نام دامنه ماست.
بسیاری از افراد در انتخاب نام دامنه سایت وسواس بسیار زیادی به خرج می دهند و پس از یکی دو ماه هنوز نامی را برای سایتشان انتخاب و ثبت نکرده اند و این باعث می شود که هیچ وقت کارشان را شروع نکنند یا اینکه خیلی دیر کارشان را آغاز کنند و زمان زیادی را از دست بدهند.
نکات انتخاب نام دامنه مناسب جهت برند سازی
· تلفظ آن آسان باشد
توجه داشته باشید که ذهن انسان راحت طلب بوده و با نام های سخت و پیچیده ارتباط خوبی برقرار نمی کند .
در نتیجه نامهای پیچیده را به خوبی ذخیره نمی کند، به همین خاطر سعی کنید نام هایی که تلفظ آسانی دارند را برای نام دامنه خود انتخاب کنید.
· از تخلف نام تجاری جلوگیری کنید
در انتخاب نام سایت خود از نام شرکت های بزرگ یا کوچک کپی برداری نکنید زیرا ممکن است به دلیل نقض قانون نام تجاری، کارتان به دادگاه کشیده شود، و مورد جریمه مالی قرار بگیرید و در صورت عدم پرداخت جریمه کارتان به دادگاه و محاکمه بکشد!
· دامنه هرچه کوتاه تر، بهتر
نام دامنه هرچه کوتاه تر باشد بهتر است، چراکه حفظ کردن آن راحت تر بوده و نیز راحت تر به زبان می آید و آدرس سایت تان به راحتی به اشتراک گذاشته می شود.
برای مثال برای تبلیغ سایتتان در شبکه های اجتماعی تایپ کردن دامنه برای معرفان زحمت زیادی نداشته و خیلی سریع و راحت آدرس سایتتان را تایپ می کنند و سایتتان را معرفی میکنند.
توصیه میکنیم که نام دامنه شما حداکثر ۱۵ کاراکتر باشد و حداکثر شامل ۳ کلمه باشد نه بیشتر.
· آن را قابل درک کنید
اگر دامنه سایت شما به گونه ای باشه که با توجه به نام دامنه سایت ، بتوان به موضوع فعالیت سایت پی برد، دامنه شما قابل درک بوده و به راحتی در خاطر مخاطب سپرده خواهد شد و سختی زیادی در برند سازی آن نام نخواهید داشت.
به عنوان مثال دامنه های زیر دامنه هایی هستند که با توجه به نام آنها می توان به موضوع فعالیت آنها پی برد و به راحتی آنها را به خاطر سپرد.
- com آشپزی
- com آشپزباشی
- com کوک لند
· تاثیر استفاده از کلمات کلیدی در نام دامنه
در سال های گذشته استفاده از کلمات کلیدی در دامنه سایت، در رتبه بندی نتایج گوگل تاثیر گذار بود. به عنوان مثال اگر سایتی تازه تاسیس، آدرس دامنه اش downloadnewmusic.com بود آن سایت در نتایج جستجو در عبارت دانلود آهنگ جدید یا download new music رتبه بهتری نسبت به رقبا داشت.
و عده زیادی متوجه این فاکتور از الگوریتم رتبه بندی نتایج گوگل شدند و فوراً دست به کار شدند و شروع به ثبت دامنه هایی، سه چهار کلمه ای کردند و عبارت پرسرچ هدفشان را عیناً در دامنه قرار دادند و این باعث شد که سایتهای اسپم یا بی کیفیت، بالاتر از سایتهای با کیفیت قرار بگیرند و گوگل نتایج خوبی را نمایش ندهد.
به همین دلیل آقای مت کاتس سرپرست واحد اسپم گوگل در سال ۲۰۱۲، تصمیم گرفت ارزش کلمه کلیدی در دامنه را کاهش دهند.
آقای مت کاتس در توئیتر خود اعلام کردند که الگوریتم کلمه کلیدی دامنه، تنها بر روی ۰.۶% از کوئری های جستجوی انگلیسی زبان تاثیر خواهد گذاشت.
این به این معناست که هنوز هم تاثیر دارد اما نه مانند سابق، و به شما پیشنهاد می کنیم که اصلا به این مورد فکر نکنید، چرا که تاثیر چندانی ندارد و اگر هم داشته باشد برند سازی چنین دامنه ای خیلی سخت خواهد بود.
· اضافه کردن پیشوند و یا پسوند به دامنه
در صورتی که نام مورد نظرتان ثبت شده بود، می توانید با اضافه کردن پیشوند و یا پسوند به نام دامنه، دامنه مناسبی را جهت ثبت پیدا کنید. به عنوان مثال در مرحله انتخاب دامنه برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستید و قصد دارید کلمه market را ثبت کنید اما از آنجایی که این دامنه از قبل ثبت شده است و قادر به ثبت آن نیستید، می توانید با اضافه کردن پسوند و پیشوند به اول یا آخر کلمه اسم خوبی را ثبت کنید.
مثلا تک مارکت takmarket.ir یا مارکت استار marketstar.ir، دیدید که با اضافه کردن پیشوند tak یا پسوند star به market، توانستید نام مناسبی انتخاب کنید.
· در نام دامنه از عدد و خط فاصله استفاده نکنید
زمانی که فردی نام دامنه شما را از علاقمندان و طرفداران شما می شنود نمیداند که اعداد دامنه شما را به حروف وارد کند یا به عدد، به طور مثال، دامنه یک رمان را میتوان به دو شکل 1roman.com و yekroman.com وارد کرد.
استفاده از اعداد در نام دامنه تاثیر منفی ای بر روی سئو سایت شما ندارد اما باعث گمراهی مخاطبانتان می شود.
معمولا کاربران سایت وجود خط فاصله ( – ) در نام دامنه را فراموش می کنند و نام دامنه را بدون خط فاصله وارد می کنند و این باعث می شود که کاربرانمان گمراه شوند به همین خاطر توصیه می شود که از خط فاصله در نام دامنه خود استفاده نکنید.
· بهتر است نام دامنه مرتبط با زمینه فعالیت وب سایت باشد
مرتبط بودن نام سایت به موضوع فعالیت شما، کمک شایانی به حفظ نام سایت تان در ذهن مخاطبین و مشتریان تان می کند.
به طور مثال سایت های downloadsoftware.ir ،estekhdam.com ،computer.com و mobile.com
علاوه بر اینکه چنین نام هایی باعث تشخیص حوزه فعالیت و ماندگاری آنها در ذهن مخاطبان می شود، باعث ایجاد اعتماد در مخاطبین و تشخیص حوزه فعالیت این سایت ها توسط موتورهای جستجو نیز می شود و این در موفقیت شما بی تاثیر نیست.
· خطای تایپ نداشته باشد
نام دامنه مناسب، نامیست که کمترین خطای تایپ را داشته باشد به عنوان مثال سایت های زیر را می توان به شکل های مختلف نوشت.
برای مثال: سایت host4you.com رو میشه به شکل hostforyou.com هم نوشت
مثالی دیگر: سایت هوشمند رو هم میشه به شکلهای مختلف نوشت، hooshmand.com و hoshmand.com و houshmand.com
جهت فهمیدن میزان خطای تایپ نام سایت تان، می توانید از ۲۰ نفر از دوستان و آشنایان تان بخواهید که نام سایتتان را تایپ کنند به این شکل می توانید از میزان خطای تایپ نام سایتتان مطلع شوید و نام مناسب تری را برای وب سایتتان انتخاب کنید.
· دامنه ir سایت تان را هم ثبت کنید
- دامنه ir به دلیل ارزان بودن، مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفته است، به همین دلیل دامنه ir نیز از شناخته شده ترین پسوندهای دامنه در ایران است.
اگر شما دامنه ir سایتتان را ثبت نکنید ممکن است آن را شخص دیگری ثبت کند و با نام شما شروع به فعالیت کند و برند شما به خطر بیافتد، و اگر بخواهید آن را بعدها ثبت کنید امکان دارد شخصی آن را ثبت کرده و آن را به قیمت هنگفتی به شما بفروشد.
- از دیگر دلایل ثبت دامنه ir ، این است که اگر مخاطب سایتتان پسوند دامنه تان را فراموش کرده باشد و ir را وارد کند با انجام پارک دامنه بر روی دامنه اصلی، مخاطبتان به دامنه اصلی منتقل خواهد شد و شما اینگونه مخاطبان را از دست نخواهید داد.
· انتخام نام منحصر به فرد
استفاده از نامی منحصر به فرد برای دامنه، یکی از راه های مناسب برای ایجاد ارزش اضافه به نام دامنه شماست.
این را به یاد داشته باشید که نام تجاری چیزی فراتر از ترکیبی از کلمات است.
· هدف گیری جغرافیایی در نام دامنه
در صورتی که خدمات یا امکاناتی ارائه می دهید که مختص به یک شهر یا ناحیه است می توانید از نام شهر در دامنه خود استفاده کنید.
به عنوان مثالtehranfood.com
· درانتخاب خود دقت کنید که قابل جبران نیست!
نام سایت یا برند شما لوازم منزل نیست که بخواهید آن را با لوازم جدیدتری جایگزین کنید. پس، از همان ابتدا نام دامنه خود را به درستی انتخاب کنید که بعدها از انتخاب خود پشیمان نشوید.
· محافظت از برند
جهت محافظت از برند خود میتوانید شکل های نوشتاری مختلف نام دامنه خود را ثبت کنید تا رقیبانتان نتوانند نام های شبیه به دامنه شما را به مقصود جذب مشتریان شما ثبت کنند.
تمدید دامنه
پایه و اساس کسب و کار اینترنتی شما دامنه شماست.
فرض کنید سایت شما برند شده و به درآمد میلیونی رسیده اید اگر دامنه شما را شخص دیگری ثبت کند چه اتفاقی میافتد؟
سایت شما دیگر در دسترس نیست و تمام زحمات چندین ساله شما به باد می رود.